Hierbij mijn nieuwste videoanalyse van de wedstrijd van afgelopen zondag Nec - Ajax. Ik hoop dat jullie het weer kunnen waarderen en enjoy.

 http://youtu.be/KmnZQCkW_JY

2 opmerkingen:

 1. Hey Van De Film,

  Ik weet niet hoe ik jou persoonlijk kan berichten, dus ik doe het hier maar even onderaan jouw laatste bericht. Ik wou je even vertellen dat ik je analyses erg goed vind en blij ben dat ik dit blog gevonden heb. Ik heb onderhand bijna alles gelezen en sommige analyses tot in detail na gekeken. Ik kan er niets tegenin brengen en vind het erg leerzaam. Momenteel zul je het wel erg druk hebben met het geven van trainingen en dergelijke, maar ik wou je toch even meegeven dat ik uitkijk naar een nieuwe analyse, bijvoorbeeld van de wedstrijd tegen twente of Utrecht.

  Een van jouw stokpaartjes, de controleur, een rol die momenteel door poulsen wordt ingevuld bij Ajax zie ik steeds beter terug bij ajax. Vooral tegen Utrecht vond ik het erg opvallend hoe vaak de keeper(in dat geval Cillissen) er voor koos om poulsen in de voet aan te spelen, waarna ajax er al combinerend weer uit kwam. In een paar situaties werd er dan zelfs in het eigen strafschopgebied doorgecombineerd om onder de druk van Utrecht uit te komen. Ook de reacties van de tegenstanders na de wedstrijd vind ik geweldig: Spelers van Utrecht en Twente die aangeven dat ze wel proberen om druk te zetten of te storen, maar dat ze er gewoon niet aan komen. Indien je dat kan bewerkstelligen, maakt het op gegeven moment niet zoveel meer uit wie er tegenover je staat.

  Daarnaast viel me op dat de commentator vrij kritisch blijft op Daley Blind, terwijl hij in mijn ogen niet echt veel verkeerd deed. 1 keer had hij gevaarlijk balverlies,maar voor de rest maakte hij een goede indruk.

  Anyway, zoals gezegd, ik zou het leuk vinden weer een blog van je te lezen. Ik hoop dat je daar aan toe komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey CPT,

  Bedankt voor de complimenten! Ik heb het inderdaad erg druk. Ik hoop dat ik deze week toekom aan een videoanalyse van ajax-twente. Ik vind overigens dat poulsen het soms heel goed doet, maar soms ook niet (positioneel). Cillissen deed het tegen utrecht inderdaad erg goed. En commentatoren...sja.. die snappen zelf niet zoveel van voetbal dus moeten ze daar ook niet over praten. Engelse commentatoren doen dat bijvoorbeeld nooit. Die verslaan wat ze zien, zoals het hoort.

  BeantwoordenVerwijderen