Video-analyse Heracles - Ajax

Hallo allemaal,

Wederom hier een video-analyse te zien. Klik hieronder op de link. Veel plezier!

http://www.youtube.com/watch?v=PN2oRGgWqZ4&feature=youtu.be

4 opmerkingen:

 1. Hallo Vandefilm,

  het is echt heel leuk om je berichten te lezen en mooi om die filmpjes te bekijken. Kun je ook wat over het positiespel vertellen over het systeem 4-4-2? Want wij spelen vaak in dat systeem.

  Groetjes,
  Arnoud

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Arnoud,

  Bedankt voor je complimenten! Ik kan wel iets zeggen over het positiespel in 4-4-2, alleen is dat wel een stuk lastiger. Wat ik altijd mee heb gekregen van 4-4-2 is dat het belangrijk is om snel de spitsen aan te spelen, waar de nr10 dan onder komt die vervolgens weer een steekpass geeft op een van de halven. Heel direct spel. Van echt goed positiespel (spelen op balbezit) is in 4-4-2 vaak geen sprake omdat je mensen diep aan de zijkant mist. En wanneer de half dit doet heb je weer een probleem op het middenveld omdat er een gat valt. Daarom kiezen zoveel trainers ook voor lopers op het middenveld van een 4-4-2, die moeten namelijk ontzettend veel corrigeren.
  Je kunt 4-4-2 echter ook weer aanpassen zodat het meer op een 4-3-3 lijkt. Als jij bijvoorbeeld linkshalf staat, dan moet je gewoon naar binnen toe spelen en stuur je de linkerspits een beetje naar buiten, dan heb je al een halve 4-3-3-buitenkant gemaakt (deed ik altijd wanneer ik half stond in 4-4-2). Sta je in de spits, dan kun je er voor kiezen om veel aan de zijkant te spelen (en zo een buitenspeler te worden) of iets in te zakken zodat je meer middenvelder wordt .

  Als je nog meer vragen hebt mag je ze altijd stellen!

  Groeten, Willem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo Willem,

  Thanx voor de info. Het is nu wel een stuk meer duidelijk.
  Hier heb ik echt wat aan.
  Ik sta meestal verdedigende middenvelder, rechtsachter of rechtshalf. Dus sta een beetje overal en nergens.

  Groetjes,
  Arnoud

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wil je nu meer lezen over Heracles .. Dat kan hier:
  https://heracleswatch.wordpress.com/2015/10/10/realiteit-overwint-altijd/

  BeantwoordenVerwijderen