Video-Analyse laatste 3 wedstrijden

Hallo allemaal,

Wegens tijdgebrek weer eens wat langer geduurd dan normaal, maar hier is mijn nieuwste videoanalyse:

http://www.youtube.com/watch?v=RTfK61qCMo4&feature=youtu.be

Enjoy.

2 opmerkingen:

 1. Interessant weer en een zeer belangrijk onderdeel van deze speelwijze! Even een vraag.

  Bij 1:10 en 2:45 laat je situaties zien waarbij Moisander indribbelt. Je zegt dat de middenvelders te diep staan, waardoor Moisander gedwongen wordt in te dribbelen en het speelveld te klein wordt. Ik zie wat je bedoelt, maar het kan toch ook een voordeel zijn dat de CV inschuift? Dan ontstaat er een man meer op het middenveld. De middenvelders kunnen dan alsnog in de bal komen of tussen de linies vrij lopen? Bij situatie 2:45 zie je dat Eriksen daardoor vrijkomt omdat Clasie ervoor kiest om Moisander op te vangen. Wel staat Schone vervolgens te diep.

  Volgens mij heb je in eerdere analyses (over Barcelona) ook gezegd dat je het inschuiven van de CV toejuicht als daarmee de spitsen worden uitgespeeld.
  Wat vind jij in principe de juiste situatie voor de CV om in te schuiven en wanneer moeten juist de middenvelders in de bal komen?

  Groeten Pim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als moisander indribbelt is dat altijd omdat er verder niemand vrij staat. Als hij dan (met een redelijke snelheid) komt indribbelen en niemand staat vrij is de kans op balverlies groter en de ruimte die je achterlaat bij eventueel balverlies erg groot (dus ruimte voor de counter).
  Het is een ander verhaal als een middenvelder vrij staat maar even niet te bereiken is door de CV en hij dus een spits uitspeelt en vervolgens de middenvelder in speelt. Daar heb ik geen problemen mee en is zelfs goed.

  Ik vind inschuiven ook wat anders dan in'rushen' wat vertonghen bijvoorbeeld wel eens deed. Dat kan een wapen zijn, maar als je met een inschuivende 4 wilt spelen moet je die gewoon op het middenveld neerzetten en echt 3-4-3 gaan spelen. Het is heel belangrijk dat je iemand in de punt naar achter hebt staan, of dat nu een '4' of een '6' is maakt niet zoveel uit, zolang er maar iemand staat.

  En centrale verdedigers zijn over het algemeen niet je beste voetballers (alderweireld en moisander zijn voetballend ook een stuk minder dan blind en van rhijn), dus opteer ik liever voor een back die doorschuift naar voren waarbij van de 3 achtergebleven verdedigers er 2 gewoon de centrale verdedigers zijn.

  BeantwoordenVerwijderen